1:a advent

Här började jag dagen med att uppvakta maken på sängen, med alla tre barnen uppkrupna, riktigt mysigt! Han fick frukost på sängen och sina paket, blev jätteglad för allt...
Sen kom jag på att det var sista dagen för Ikea-besök ( Family pris på ny variant av Expedithyllan till Lucas rum) så jag for dit. Hittade den och lite annat smått och gott och stannade av ren  impuls till på K-rauta på vägen hem. Där hittade jag en fin tapet för halva priset. Ringde maken och vi slog till! Så här ser den ut:

Image

Ska ju vara i en liten hall med 4 dörrar i så jag tror den kommer att bli bra!

Åkte hem och maken hade städat lite och fixat lunch så vi åt gott allihop. Lucas hade en sovdag idag, vi fick vänta på att han skulle vakna, sov 3 timmar på fm. Skulle till loppis där min mamma stod en liten stund, hittade dock ingenting.
Kl 14 kom farmor och hämtade Theo för ett besök på Vallby Friluftsmuseum. Hade gärna följt med men kände att jag behövde pyssla lite hemma också innan alla skulle komma och fira maken. Hann förbereda och sätta ut belysning på framsiden, koka fruktpure till Lucas och lite annat smått och gott.... Lucas sov ju nämligen länge igen!

Theo kom hem och berättade att han träffat Tomten och önskat sig en Rory Racerbil :) Hade också sett en massa djur, de var tydligen nyfikna idag. Sen kom resten av släkten och vi fikade gott! Maken fick en häcksax, skjorta och cd-bok så han var jättenöjd!  Theo fick 3 chokladkalendrar men kunde inte riktigt förstå vitsen att inte öppna dem på en gång. Kanske han är för liten?


Imorgon - dagis, babysim, kanske nåt annat kul!?

Måste visa...

Porträttstudions fina bilder på min lilla Lucas! Visst är han underbar?


Pepparkaksbak!!

Idag var vi bjudna hem till min jobbarkompis för att baka pepparkakor. Theo längtade hela dagen tills det var dags att åka. Hennes barn är lite drygt 4 och 1,5 år, och det var kul att se dem leka så bra. Började med lite glögg och julmusik, så mysigt, pynta fint hade hon också hunnit gjort. Pepparkaksbaket gick bra, Theo tröttnade iofs efter en plåt men hennes stora kille bakade så duktigt, hennes lilla åt massa deg... Killarna lekte med Blixten och hans kompisar och sen fikade vi med kaffe och pepparkakorna. Var så mysigt och ville inte åka hem, men var ju tvungna till slut!

Kom hem och maken dök precis efter oss upp med mat från Red Chili, mycket gott! Nu blir det planering inför morgondagen. Vi har nämligen en födelsedag att fira - makens! Han ska få joggingskor han önskat sig och sen mitt överraskningsfoto på killarna! Ska förbereda frukost på sängen, tom stora killen kommer upp och sjunger då bara han får gå och lägga sig igen! På eftermiddagen kommer närmaste släkten, på lite tårta och annat sött (jag slängde ihop en kladdkaka i morse) och det är alltid lika trevligt!

Igår var vi till sjukgymnasten och det gick jättebra. Var i en stor jympasal så Theo kunde springa och sparka boll, hoppa studsmatta, hänga i ringar m.m. Lucas skrevs av så det var sista besöket för honom där. Men nästa vecka ska stora killen dit med sin brutna fotled. Gipset är ju borta nu och det ska tränas lite försiktigt.

Tog en sväng förbi min mamma och fick fika, och sen på em gick vi ut på en promenad precis när det började skymma, både för att Lucas skulle sova men också för att visa Theo att man kan vara ute i mörkret. Han är lite rädd och säger -gå försiktigt, när man ska gå ut i mörkret. Sen kom granntjejen på 5 år in och lekte över en timma. Vi hade sångstund och de sjöng så duktigt och Lucas fick sitta och spela med maraccas det gillar han!!

Nu blir det en film och nåt gott till!!

3 överraskningar på en dag!

Idag har jag fått 3 trevliga överraskningar i form av dörrklockan som ringde!

* Först kom Theos dagiskompis och ville ta sällskap till dagis. Gick ju tyvärr inte eftersom han var hemma men tanken var ju trevlig.

* Sen kom grannen och frågade om vi ville ha en bilmatta med musse pigg på till barnens rum. Tackade glatt ja eftersom jag funderat på att köpa en i julklapp!!

* Sist men inte minst kom min mamma och var lite support vid matlagning/nattning. Maken var ju i Göteborg  och jag har en lindrig nackspärr som är jättejobbig! Det tackade jag inte heller nej till...

Jag har gjort en dum sak igen, för andra gången. Köper en liten smidig vikbar telefon för den är sååå fin! Efter en vecka känner jag att jag saknar mycket praktiska saker som min gamla "tegelsten" (inte riktigt men nästan...) har och så säljer jag den nya fina telefonen. Ikväll lade jag ut min nya på Blocket och fick flera svar så den ska hämtas i helgen. Den här gången tjänade jag dock på affären, inte dumt!

Theos feber har gått upp och ner under dagen, men han har ätit och varit glad! Lite extra gosig blir han också, inte alls dumt, hihi. Hoppas nu på att han inte har nån feber imorgon, vi ska bara till Lucas sjukgymnast på fm, annars inget bokat. Ja, om ni undrar så går Lucas hos sjukgymnast fast han är 6 månader. När han föddes var han så stor och höll på att fastna så de knäckte hans nyckelben. Därav går vi och får övningar och tips på hur han ska slippa få några men av detta... Men det har gått jättebra och det här är sista besöket och sen är han "utskriven".

Go kväll!!


Feber!!

Ja natten blev bättre, men Theo vaknade och var varm som en kamin så han kom in och sov hos oss. Lucas sov som vanligt men vaknade 5.30 så då gick vi upp!

Theo har nu 38.4 i feber och sitter mest och kollar på tv, har ändå ätit lite och är glad så det är skönt! Lucas har nu börjat rata min hemlagade mat, jag som var så glad att han åt den så bra. Lagade ju faktisk 3 stora omgångar så det finns lite i frysen, men det kanske vänder igen. Fruktpuren jag gjorde själv blandar jag 50/50 med köpt och då går det i... Man får luras lite!

Det blev alltså inget Ikea idag men istället har vi hunnit adventspynta med ljusstakar och stjärnor. Hittade också en sån kalender som man lägger en liten, liten julklapp i varje dag. Nån mer som har en sån och som har tips på vad man kan stoppa i?

Nu har jag kyckling i ugnen som doftar så gott... mums! Känns som fredag bara för att Theo är hemma! Vad ska ni äta idag?

Hemlis!

Dagens babysimsfotografering gick jättebra, Lucas är glad när han dyker ner och glad när han kommer upp... Får se om han är glad under vattnet också?

Sen åt jag lunch där och svängde på vägen hem förbi Panduro och köpte hobbyfärg. Lyckades faktiskt genomföra en smidig fickparkering och känner mej stolt över det. Det är sånt jag brukar undvika men idag tänkte jag - vad sjutton!! Och det gick så bra...

Hämtade Theo på dagis och åkte till Barnens Hus och tog syskonfoto. Jag är riktigt nöjd med dem. Som många vet är jag annars ganska kräsen med fotografier, dagisfotona har jag aldrig behållit. Nu gäller det bara att hålla tyst och inte visa dem för maken fyller år på söndag och han ska få ett inramat sånt i present. Det vet jag att han uppskattar!

Det är svårt att få Theo att förstå hemlis. Nån som har nåt tips? Jag säger att nu ska vi inte tala om vad NN ska få som present, men så fort han ser personen så säger han här får du en BIL tex. Hoppas han inte kommenterar fotograferingen nåt speciellt....

Hann till träningen ikväll och både F & M hade pallrat sig dit, så vi körde step så svetten lackade. Jättekul var det och riktigt jobbigt!

Måste bara skriva också att Lucas hade skött sig galant hos mormor när jag jobbade. Glad precis hela tiden, åt en hel burk mat och somnade direkt när hon la honom i vagnen! Så skönt... Det var ju faktiskt bara 3:dje gången han är där och förut bara 2 timmar - nu 4!!

Imorgon ska jag till Ikea och shoppa lite med en kompis och sen ska det julpyntas här hemma, äntligen. (Två grannar har redan tjuvstartat så då är det ok)

Nån som kan tipsa om en fin WC-skylt? Den ska vara i mörkbrunt trä och enkel... Har starka funderingar på att köpa såna barnbokstäver som sätts på dörren och måla i brun/svart!

Nu ska jag gå och sova och hoppas på en lite bättre natt än igår...

Ändrade planer..

Strukturera och omstrukturera, igen och igen... det blir man bra på som småbarnsmamma! I går hade Lucas svårt att somna och i natt var han lite orolig, vaknade och kunde inte somna om.... Försökte i 2 timmar sen fick han sova i vår säng, och då gick det bra. Men något är det på gång men vi vet inte vad. Tänder, förkylning?

Så nu blir det lite lugnare dag, stan tar vi bara om vi hinner och känner för det. Babysimsfoto blir det som vi prioriterar. Sen har även min vän med sina två jämnåriga omstrukturerat så vi ska inte ses idag utan tar det på fredag när de stora inte är på dagis. Så på eftermiddagen ska vi åka till Barnens Hus och försöka ta ett bra syskonfoto, perfekt julklapp! Jag förstår inte hur de ska få dem att sitta stilla och skratta, men det är ju deras jobb så det går säkert bra...

Till träningen ikväll får jag med mej två kompisar, hoppas nu bara att maken hinner hem från jobbet i tid, det var lite osäkert. Undrar om jag ska gardera mej med barnvakt i fall att? Vill ju och behöver komma iväg och träna!

Nu sover Lucas ute i vagnen och jag hoppas vi ska hinna få i lite mat innan babysimmet och helst ner på stan men det verkar bli tajt. Har ju fått löfte om hjälp av en kompis, hon ska hjälpa mej att måla en lära-gå-vagn till min systerdotter. Tänkte köpa hobbyfärg i olika rosa/lila nyanser så hon kan måla hennes namn och en figur, hoppas det blir en uppskattad julklapp...

Ja annars får jag tränga in stan-besöket mellan Ikea och kompis-träff imorgon, hmmm... Tycker bara att det är så bökigt med bilbarnstolar och kundvagnar eller barnvagnar och väckning och matning på stan... Men på nåt sätt ska det väl gå!

Föräldraledig = Fullt upp!

Ja, det här med föräldraledighet kan man diskutera. Visst är man ledig från jobbet men bara för att utföra ett annat jobb... Och tid över? Nja knappast. Dagarna fylls med bvc-besök, öppnaförskolan, babyrytmik, babysim, mammajympa, träffa vänner, m.m. Därimellan ska man försöka hinna "bara vara med sin bebis"!

Just nu är vi ju i fasen där introduktionen av mat sker, och det tar också en himla massa tid. Och ork, för fy vad tråkigt det är när de inte vill äta! Och min lilla kille är ingen matfantast. Visst, ibland överraskar han men oftast är det lite trugande... observera - så länge det inte är fruktpure! För då storgapar han :-) Och blir arg när det är slut.

Imorgon ska jag ner på stan och inhandla en julklapp, ta babysimsfoto, hämta Theo på dagis och sen åka hem till en kompis. På kvällen är det matlagning och sen träning på schemat...

Idag har jag faktiskt jobbat! Bara 3 timmar men ändå.. jag skulle ju inte jobba före nyår var tanken. Men det var riktig kris och jag vet hur tråkigt det är att behöva ringa och avboka kunder så jag fixade min mamma som barnvakt till Lucas och kunde ställa upp!

Efter dagis var vi till Pinglans öppna förskola det var riktigt skönt. Inte så mycket folk och mina barn var riktigt glada och mysiga... Det är de väl oftast men ibland är det trotsålder så det skriker om det för Theos del. Hem och lagade mat, alla åt glatt och sen läggning av Lucas.

Vi lägger varsitt barn och kör varannan kväll här hemma. Det funkar bra för oss och barnen verkar också tycka att det är ok. Även om Theo ibland tycker att vi båda ska läsa för honom... men det är ju inte han som bestämmer ;-) Den som inte lägger Theo får gå och plocka undan lite i köket och strax innan 19.30 sitter vi båda i soffan :-D

Här kommer förresten en bild på mina härliga killar, precis hemkomna från dagis är vi:


Nu ska jag fortsätta min julklappsplanering!! God kväll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0