Nyårsförberedelser!

Ja nu är det bara planering inför nyår som gäller. Även om vi är superbekväma i år och stannar hemma och bjuder hit svärmor så vill jag verkligen äta god mat den dagen. Jag tycker om att laga mat och att äta den, och numera har jag ju också börjat gilla att baka mer och mer... En väldigt uppskattad kladdkaka kommer här:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18188
Den är superenkel också, rör ihop allt i en kastrull, häll i en form och in i ugnen!
Tänkte tipsa om den här roliga bloggen också:
http://www.saltpeppar.se/index.php

Nyårets meny blir nog så här:
Förrätt: Carpaccio - bresaola, parmesanost, ruccola, citron, olivolja
Varmrätt: Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Efterrätt: Pannacotta med hallon och björnbär
Till detta också kladdkakan, då jag inte vet om tonårskillen eller Theo gillar Pannacotta, men den älskar de!!

Fick babygymet sålt idag, de prutade inte ens! Men makens mobil verkar bara dra till sig konstiga typer. Kanske ska lägga den på Tradera istället?

Ikväll blev det "snabbmat" - har köpt färdig fryst pizzabotten på Ica och slängde på den lite gott, skinka, ananas,lök, brieost, tomat, oregano och pizzaost. MUMS!! Tyvärr gillar inte Theo pizza så när vi äter det ber han nästan alltid att få gurka och knäckemacka. Däremot går kebab med strips hem väldigt bra hos honom!!


Får passa på att önska alla mina läsare ETT RIKTIGT GOTT NYTT 2009



Ett städryck!!

Det skulle behöva städas här hemma. Tänkte ta ett ryck nu när Lucas somnat, Theo är med pappa och handlar lite, skulle ev svänga förbi Rocklunda och kolla om det är nån hockey, det gillar Theo.
Men så hamnade jag här, kollar mailen för jag ska sälja babygymmet med mumin på, de kommer i kväll. Mår inget bättre idag, ont i halsen och mår lite illa. Så tråkigt för jag hade tänkt handa nyårsmaten men det får bli imorgon med alla andra i trängseln.

Jahapp - nån liten nytta ska jag väl kunna göra eller hur?

3-års kontroll

Ja, idag var det dags för 3-års kontrollen. Var väl egentligen inte så mycket - vikt, längd och test om han kunde benämna bil, hund, ko, tallrik, säng, bok, docka, boll och sen prepositionerna i, på, under. Men men Theo tyckde det var kul i alla fall och hann leka lite i väntrummet då vi var tidiga som vanligt (och de sena som vanligt, hihi)

Lucas sov i dag från 9-12.30 så det var knappt han  hann med att äta innan vi skulle åka, men jag hann färga håret, plocka undan i köket och massa annat. Sen fick han bara sova en 10 min på vägen hem och så slocknade han 18.30 ikväll.

Den där blocketaffären blev inget av, efter 12! mail så bestämde vi att han skulle komma ikväll. Men så ringde han och hade fått fel på bilen då sa jag bara att det är ok, jag säljer den imorgon till en annan intresserad. Snopet sa han bara -Jaha, ok. Mailade ikväll den andra intresserade och hoppas på att han är en normal seriös köpare.

Maken tapetserade klart hallen idag och är så nöjd, även om han under tiden var lite frustrerad då han hela tiden fick "hjälp" av Theo. Han älskar att hjälpa till och vill gärna jobba lite. Känns kul att han vill vara med så det är ju bara att låta honom hållas.

Jag mår inget vidare, började igår, känner mig trött och febrig och ont ihalsen. Hoppas det går över som det brukar göra, eftersom det snart är nyårsafton. Sen vill jag inte bli sjuk när jag ska börja jobba på fredag, ser faktiskt fram emot det.

Har gjort en sats chokladkola till ikväll som jag ska skicka med min pappa till min farmor på Åland när han åker dit imorgon, det är så svårt att köpa julklappar till henne så hon får lite snask istället. Lyckades faktiskt få kolan klar på ca 20 min, den fick stormkoka då gick det mycket fortare.

Har förresten nyårsmenyn nästan klar. Vad ska ni äta?

Tråkdag!!

Idag har det varit en rätt tråkig dag! Bara segt hela fm, tror jag håller på att bli sjuk, är så trött och hängig. Efter lunch åkte jag och handlade lite, bytte en julklapp åt min pappa och sen tog vi hela familjen en promenad. Gick in till möbelaffären här ute på gärdet och killarna fick varsin tomte - jättesnällt! Vi insöp bara inspiration, så lite mer tapetsering hann vi med när vi kom hem. Sen laga mat, leka, bada - läggdags!

Har en annons ute på blocket och vad mycket konstiga typer det finns. En försökte efter ett mail att lägga till mig på msn och en har skickat typ 10 mail, med allt från "gå ner i pris" till "jag kommer på direkten om den finns kvar" !!! Hoppas på att nån vanlig själ hör av sig imorgon och köper den... Blir bra med ett extra tillskott i kassan för vi ska lägga en del på stora killens dator, för att uppgradera den. Istället för att köpa ny, använder ju den nästan bara till WOW.
Försöker annars att hålla mej långt från mellandagsrean, behöver inget speciellt så jag väntar till POP (Polarn & Pyret) rean i januari, då passar jag alltid på att köpa ytterkläder, i år kanske det även blir åt lilla systerdottern!

Sitter och äter chips med smaken "Salt & Vinegar" från Estrella - sjukt goda! Har ni smakat dem?

Imorgon ska Theo på 3-års kontroll!!

Baddags!

Idag var det dags att ta en tur till badhuset igen, åkte tillsammans med familjen som var här igår, jättetrevligt! Barnen busade och lekte jaga i badet, åkte rutchekana, satt på flytleksaker och hoppade i och var jätteglada. Theo simmade under vattnet, vilket innebar att han hade ansiktet ner i vattnet och simmade, jättestolt!
Efter det blev det som vanligt korv med bröd och så åkte vi hem och åt lunch!

På eftermiddagen så åkte vi hem till min mamma, och fick se hennes julgran den tyckte Theo var jättefin. Tyvärr har hans trots kommit tillbaka lite igår och idag, efter att ha varit borta i ungefär en vecka... men det är väl bara gilla läget!

Här kommer några gulliga bilder på kusinerna från julaftonen:





Nu ska här planeras nyårsmaten!! :-)

Annandag Jul!

Som många andra så blir vi lite rastlösa med många lediga dagar, så igår bestämde vi oss för att jag först skulle åka och träna och sen skulle vi åka och bada idag. Väcktes dock av ett sms med fråga om vi ville ha besök av kompis med barn och man.... Jättegärna, man märker ju att de behöver träffa andra barn och få busa av sig lite. Så vi ställde in allt och fick en trevlig förmiddag med dem istället. Maken började mitt i allt tapetsera vår lilla hall vid bastun, hade ju tapeten hemma och allt. (Han har aldrig tapetserat förut men vill gärna lära sig!) Första våden han smällde upp var ca 50 cm för kort, men det var inga sura miner utan bara att göra om. Nu är ungefär halva klar.... fortsättning följer!

På eftermiddagen kom min kompis från Göteborg med sambo och hälsade på när de var hemma på julvisit! Jättekul, de har precis köpt hus och flyttat in men hade tyvärr inte med några bilder, de får de skicka senare!

Kvällen avslutade vi med kebabpizza från Sippan, delade på en och vi är supermätta!! De är så stora.

Theo är superduktig med sin potträning. Helt plötsligt är han borta och tyst och sen ropar han och har kissat i pottan och vill visa det. Ibland säger han att han kissat i byxorna men det är bara nån liten droppe, så jag tycker han är suverän!
Lite besvärligt var det i dag när han hade jeans på sig, lite svårt att få av när man är kissnödig, hihi...

Imorgon blir det badhuset!!

Julafton!

Ja, gårdagen började med att vi tog det rätt lugnt, fixade och donade och så gick maken ut  med Theo i vagnen för att han ev skulle sova lite middag, men icke.... En halvtimma för tidigt, dvs innan vi bytt om eller nåt, så dök min syster med familj upp! De har iofs en bit att åka och som jag sa till henne hellre en halvtimma för tidigt än för sent, men lite stressigt var det  här hemma då!!

Alla kom med sina karotter och julklappssäckar, det var inte lite julklappar som vanligt. Vi ska skärpa oss till nästa år!

Här är inte ens alla med!!

Började med lite glögg och sen satte vi oss och åt riktigt gott och mycket!! Allt var supergott och jag tappade räkningen på alla gånger jag fyllde på tallriken. Theo var också jätteduktig och åt skinka, leverpastej, gurka, köttbullar....

Efter det började vi julklappsutdelningen, och jag var tomtenissa som läste på paketen och Theo delade ut dem. Han var jätteduktig och det var bra så att han slapp sitta och bara vänta. Mitt i detta kom tomten och ringde på dörren. Han hade med sig paket till barnen och Theo hjälpte honom in med säcken och vinkade men ingen kram!!

Sen var det dags att öppna och Theo var nog glad för varenda liten sak han fick, kul att se! Men bästa presenten var Rory Racerbil - bilbanan!! Efter ett tag tömdes rummet på karlar då hade de satt ihop den och alla var där och lekte!!

Helt lyrisk över sin bilbana!!

Vi fick mycket praktiska saker som var jättebra, stege, våffeljärn (dubbelt) mjukstängande toalock, eltandborstar, ugnsform med underlägg, handdukar, vetekudde, pk på ikea, m.m. Roliga saker: Nannyboken, halsband, stickad tröja med skärp, olja &vinäger smaksatt, pyjamas, spel, godiskorg!!



Barnen fick massor med leksaker och kläder! Lucas bästa presenter var nog dessa:


Theos dessa:




Sen var det fika med morotskaka och pepparkakscheesecake, mums!
Kvällen var jättemysig men när alla åkte hem så somnade barnen fort och vi med, det tar på krafterna att fira jul!!

Idag har vi mest lekt med alla julklappar och städat undan, skönt! Badade bastu här på kvällskvisten det var riktigt skönt och Theo gillar det med!! Nu en film kanske?

GOD JUL!!

Vill önska alla en jättehärlig jul!! VI fick ju lite vitt på marken i alla fall!

Nu är vi trötta och nöjda efter en härlig dag, jag har bara fotat alla julklappar för att minnas.
Det var massor!! Alla var i alla fall mätta och nöjda och de tre små kusinerna avslutade med att mysa i soffan, bild kommer senare då jag inte hade kameran framme, men tre andra fotade i säkert 10 minuter!

Sov gott!!

Uppesittarkväll!!

Nu är det dan före dan!!! Vi hade glömt köpa bingolotter (Spelar en gång per år) men det gör inget, sitter och rimmar och zappar lite och har mysigt!! Vi har julstökat lite lagom, haft en jätteskön dag.... Det mesta är klart inför imorgon, det som är kvar är: dukning, skala och koka potatis, ta fram uppläggningsfat, och möblera om lite.....

Theo är jätteduktig med sina kalsonger och har när jag tänker på det inte alls varit trotsig senaste 5-6 dagarna. Vad fort man glömmer.... Men trotsen kommer ju tillbaka men vi får vara glada för varje litet uppehåll!
Lucas är också jättego som vanligt, pratar och pratar för fullt och kryper från rum till rum och upptäcker saker. Lite jobbigt tycker jag det är med vår spis som inte har varken tippskydd eller luckspärrar. Siktar på att köpa en ny efter jul, den här är ändå ca14 år gammal och ganska sliten!

Här är Lucas mitt i maten, härligt med färgglad mat eller hur?



Nån som har ett bra rim på febertermometer förresten?

Mitt var: Här har ni all information ni behöver,
för att veta om ni ska stanna hemma eller åka och tjäna klöver!

Men det sågades här hemma... förslag?

Julstök!!

Theo har fått en bok av mormor som heter Julstök och är rätt rolig. Den handlar om en mamma som ska städa jättemycket inför julen medans pappan vill göra julgodis. Idag har Theo julstökat med oss, vi har städat och pysslat en del här hemma.

Eller ja, dagen började med matinhandling på Ica Maxi, jag åkte själv det är så skönt. Kl 9 på morgonen var deras parkering nästan full, men jag tog ett djupt andetag och gick lugnt efter min lista och efter en timme (tack vare deras självscanning kassor) så var jag ute med allt jag skulle ha! På eftermiddagen åkte vi ner på stan och klippte en jätteduktig Theo som satt helt still :)

Eftersom han slutat med blöja så fick han också sin utlovade belöning. Vi gick in i en leksaksaffär och sa välj vad du vill!! (Blöjpaket är dyra!!) Direkt gick han fram till Chick Hicks (den gröna bilen i Cars) en större variant som gör tricks och sa -Den här vill jag ha!! Kikade lite på Rory Racerbil - bilbana men ville absolut ha sin Chick!! Så det gick smidigt och billigt var det också... Hela dagen har han lekt med den och nu ligger den under hans huvudkudde!

Disney Pixar Cars Series 1 Original Chick Hicks 1:55 Scale Die Cast Car

Imorgon blir det städa det sista, julklappsrim, ta fram finporslinet! Vad har ni kvar imorgon?

Arbetsdag!

Jahapp, då var en arbetsdag avklarad!! Började jättebra med att bilen var igenfrusen - men kom på en jättesmart lösning: Hällde varmt vatten över förardörren och sen över rutorna, då gick det lätt att öppna och sen slapp jag skrapa rutorna! Tur att jag alltid är ute i god tid, var på jobbet 15 min innan jag började i alla fall!

Dagen gick bra, lite ringrostig i början men sen bara flöt det på. Kul att träffa alla jobbarkompisar, det är det bästa med mitt jobb... Lite trött i fötterna nu, inte van att stå hela dagarna.
Hemma hade allt funkat bra, maken var som vanligt väldigt nöjd med allt och slängde tom ur sig att han skulle satsa lite mer på familjen istället för jobbet, som sista året tagit mycket tid och energi. Han hade tom lagat mat, tömt sopor och blöjtunnan, dammsugit.... och det är inte likt min man kan jag säga! Som jag brukar säga - det finns inte många som varit föräldralediga som ångrar det, däremot tvärtom! Eller hur?

Theo fixade dagen utan blöja galant, sade till hela dagen. Ikväll gick han inte på pottan på tre timmar då var jag lite orolig men sen gick han så fint på pottan. I natt vaknade han en gång och då gick vi också upp på pottan och sen lade sig och somnade om. Imorgon ska han få åka till en leksaksaffär och välja en leksak eftersom vi lämnat blöjorna till blöjfén!

Imorgon - handla sista maten och baka pepparkakor!

Knäckt koden....

Tack för era tankar och tips ang blöjavvänjning!! Jättebra!

Idag har jag kört bara vänta ut honom och det gick ändå över förväntan bra. Jag tror också på att de måste känna vad som händer om de kissar utan blöja för det är ju inte skönt. Han är ju som sagt torr på natten och det första vi alltid har gjort har varit kissat på toaletten så det är inget ovant. 
Jag väntade ut honom och tre gånger så hann han kissa lite innan han sa till och så kissade han färdigt på pottan! Sen körde vi pottan innan vi gick ut och innan vi åt. Så det känns i alla fall att det går åt rätt håll. Ingen blöja på tre dagar nu :)

Idag har jag haft en bakfull make och det är inte kul. Seg och trött har han varit hela dagen, det enda jag tvingade honom att göra var att sätta upp den nya hatthyllan men inget mer blev gjort. Theo och jag hann klä granen innan han hann upp ens... Imorgon har han båda barnen själv hela dagen när jag jobbar, det blir spännande att höra hur det har gått. Jag vet att han fixar det, men oftast är han lite orolig innan och så himla glad efteråt att allt gick så bra!

Lucas har knäckt koden med att krypa och det är han överlycklig för.... Fortast går de när han ska krypa efter sladdar, jippi! Men det är bara att börja rensa undan allt som kan vara farligt för honom. Jätteduktig kille!
En negativ sak med hans tand i överkäken är att han har bitit sönder dinappen på flaskan. Som tur var hade vi fler hemma men vi får hoppas att han inte gör det till nån vana.

Julkorten dimper ner och Theo blir så glad för alla. Min mamma skickar såna som spelar en julvisa jättehögt och jättepipigt, dem älskar han - men inte vi!!
Jag är också lite bekymrad för vi har redan fått julkort från 2 familjer som jag helt missat. Hann ju ändå iväg med ett till dem med vanligt porto men det var lite slarvigt av mej. Nu är dessutom julkorten slut så hoppas jag har kommit ihåg alla andra, annars blir det nyårskort!

Mitt i julpysslet knäppte vi den här bilden, jag som avskyr att vara med på kort, men mina tomtenissar är så goa!



Sitter nu och sorterar kläder jag fått låna till Lucas av en jobbarkompis, mest 56-68 så nu har han växt ur dem och jag ska lämna tillbaka dem. Rensade ur hans garderob här om dagen för det fanns en del 68 kläder men det funkar inte riktigt längre... Kul på sätt och vis att ta fram lite nya kläder. Hoppas han får en del i julklapp!

Imorgon - jobb!

Sluta med blöja...

Igår och idag har jag inte gjort mycket mer än att potträna Theo. Han ville det själv och var superstolt över sina fina kalsonger han fick istället för blöjorna! 

( Bakgrunden är att han alltid har bajsat på toaletten med ring, även kissat om vi sätter honom där men aldrig sagt till.)

 Fick tips att gå varje timme till pottan och försöka kissa och det fungerar jättebra. Igår kissade han precis varje gång och sen ville han även vara utan blöja på natten och det funkade bra. Idag lyckades maken missa tiden och han kissade på sig en gång.... Annars inga olyckor!

Men ska vi bara fortsätta att gå på toa varje timme eller ska vi vänta ut honom och låta det bli lite olyckor??? Svårt att veta tycker vi... Är superglad att det ändå går bra, men hoppas ändå på att han ska säga till snart. Enda gången han sagt till är när han ska bajsa men det har han ju alltid gjort, så det är inte direkt ett framsteg!!

Tar gärna emot tips och ideer!!

Upptäckte idag att Lucas har en tand till på G i överkäken, hoppas han inte känner av den så mycket!
Imorgon ska vi nog klä vår plastgran och lägga under paketen, ska bli jättemysigt!
Söndag ska jag faktiskt jobba, lovade att hoppa in så de som jobbar i vanliga fall kan få vara lite lediga innan jul, schysst va?? ;-)


Nominering!



Motiveringen lyder som följer:

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande!
Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner.
De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare.
Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse...

Det här fick jag av jättetrevliga Titti och jag är både stolt och glad!

Jag väljer dessa åtta bloggare som jag alltid läser:

Titti
Sanna
Merlotte
Petra
Emma
Berith
Lina
Linda J

Datorkrasch!!!

Igår precis runt 21 så lade min dator av. När jag försökte starta den stod det bara - Windows kan inte startas för en fil saknas eller är skadad. Efter många försök så fick jag köra recovery-cd idag.... Senaste två månadernas bilder är borta, snyft!
Och nu vill jag inte höra av nån att - du kunde ha gjort si eller så, nu är det försent!! Det enda positiva är ju att jag lägger ut bilder på Familjeliv och här i bloggen och de finns ju kvar... Så några finns ju.

Så ikväll  blir det att fixa iordning datorn, nu är den i alla fall rensad från skit och borde funka riktigt bra!!

Sista dagen på dagis - JULLOV!

Idag fick Theo gå sista dagen på dagis, från imorgon får han jullov. Dagisfröknarna fick varsin påse med chokladkola och såg nöjda ut. Vi hade även gått ihop tre mammor och samlat till varsin julgrupp till dem. Dem var jag och inhandlade på förmiddagen idag!

Hittade också en tunika/klänning att ev ha till julafton. Försökte ta en bild så där som Pernilla Wahlgren gör i sin blogg, men det blev inget bra alls. I alla fall är det en svart med lite ryschpysch...

Maken kom hem igår med en till utebelysning, verkar som han har fått dille på det. Först hade vi bara ett diskret ljusnät på buskarna, nu har garageporten blivit smyckad med ljusslinga och nu var det en ren.  Theo var i alla fall jätteglad åt  renen med släde:


En mörk bild men ni ser ljusen!! Hoppas på mer snö nu till jul bara, så släden slipper stå på bar backe!

Efter dagis var vi hem till min kompis med jämngamla barn. Det var jättemysigt och gott fika fick vi med. Det är riktigt kul att se de små ligga på en matta och sprattla likadant och försöka krypa. Det kommer nog snart...
Sen var det bara att åka hem, laga mat och så åka och träna när de andra i famljen satte sig och åt. Mina onsdagsträningar är heliga, och hur trött jag än är så åker jag. Efteråt är det ju såååå skönt!!

Imorgon - mysdag hemma med barnen, kanske lite bakning!

Nytt försök....

...att koka den där kolan, det tog bara 40 min ikväll!! Men den är ju så god så det är värt det. Har precis gjort iordning varsin påse till Theos dagisfröknar:



När jag blir nöjd med något så gillar jag att ge bort det! Idag var jag hem till min kompis som målat gåvagnen åt mej, hon fick också en liten påse.... Så här superfin blev gåvagnen:


Hoppas verkligen hon blir nöjd, det är ju Ikeas som är lite upphottad! Snygg va?

Kom på att då var det en julklapp till att slå in...

Annars var jag till Ikea idag och köpte några ramar till foton och en ny hatthylla. Kom dit precis när de öppnade och ändå var det mycket folk. Nu är det julklappshysteri!

Var till Bvc och Lucas väger nu 9060gr och är 75.5 cm lång. Han följer sin längdkurva (den högsta) bra men vikten har han tappat två kurvor på men det är inte så mycket att göra. Han mår ju bra och äter bra nu.... Har en superbra bvc-sköterska som är jättebra att diskutera med, det är så skönt då jag inte var nöjd där jag gick med Theo.

Var hem till min kompis efter dagis och Theo fortsatte med sin treårstrots. Några gallskrik och mycket gnäll med andra ord... inte särskilt roligt, men det är bara att bita ihop. Nån gång går det väl över...
Han åt i alla fall bra ikväll, nudlar med kyckling, det älskar han. Tre portioner nudlar så var han nöjd och belåten.
Vad glad han blev över julkort som kom idag, riktigt överlycklig över att se sina kompisar på korten! Kom också hem från dagis med ett paket var till mej och maken samt ett häfte med teckningar han gjort under terminen, jättekul!

Förresten - när klär ni era granar? Är det bara vi som väntar till dan före julafton?
Har ni plast eller riktig?

Slänger ihop... jo tjena!!

Tänk att ibland får jag för mig att slänga ihop saker, dum som jag är.. Ikväll var det en chokladkola: http://www.recepten.se/recept/chokladkola.html  Gjorde den förra julen och alla älskade den.
Den kokade och kokade och kokade... läste receptet, blir klar på 5-20 min - min tog 45 minuter på sig!!!
Hoppas nu bara att den blir god i alla fall. Hade tänkt ge en liten påse var till Theos dagisfröknar som är så goa och sen slänga ihop en till form att ha till julafton. Men nästa omgång får nog bli imorgon... orkar inte en timma vid spisen till.

Idag har jag bara pysslat lite hemma och sen varit och köpt en sista julklapp, ja jag var klar men kom på en så bra sak till. I år har jag en sån där skön känsla att jag har hittat riktigt bra julklappar som kommer att bli uppskattade. Det är det roligaste av allt ju att se när folk blir glada över sina presenter.

Tänkte på det, jag tror att min förberedelse inför julen började för tre år sedan. Theo var ju beräknad till 30 november, och då ville jag vara klar med alla julförberedelser så att jag skulle slippa springa i affärer med en nyfödd bebis. Och det var skönt, han kom ju inte förrän 11 dec och då hade jag tom gjort egna julkort som det bara var att klistra dit ett foto på honom på. Alla var ju impade att jag orkade göra nåt sånt precis efter jag fött barn... ;)
I år tänker jag som så att tänk om barnen blir sjuka precis innan jul och det blir svårt att åka och julhandla sista dagarna. Då skulle jag få lite smått panik. Nu är det bara sista julmaten kvar så det känns skönt.

Idag hade vi Theos dagiskompis här på em och jag måste erkänna att Theo inte var särskilt snäll. Han trotsade mej och skrek och tog alla leksaker från sin kompis. Blä!! Hans kompis var inte heller en ängel, han slog Theo när han inte fick ha en leksak, så det var lite gråt och skrik. Till slut sa han i alla fall förlåt och de lekte vidare. Vilken jäkla ålder de är i nu, jag tycker det är jättejobbigt när de bråkar istället för att leka... Hoppas på att det går över fort! Men nu vet jag i alla fall vad 3års trotsen är...

Lucas är lite klängigare än vanligt men riktigt gosig också... Han tar sig fram till mej och vill upp hela tiden. Han kryper ju inte än men liksom snurrar och vrider sig fram och tar sig oftast dit han vill. Han är så cool, när Theo häller ut alla sina 80 små bilar på golvet så sitter/ligger de där tillsammans och leker läääänge. Så nöjda båda två!
Imorgon ska vi till bvc och kolla vikt och längd!

Här är killarna när de badade tillsammans ikväll:



Nu luktar det chokladkola i hela huset, men det ska ju stelna innan man kan smaka, tyvärr!!

Låååång söndag....

Idag hade vi liksom inget planerat förutom att åka till återbruket, har bara haft födelsedagskalasandet i fokus. Så dagen började med att jag åkte själv till Ica Maxi och handlade. Så skönt att få åka själv ibland! Tog lite tid för jag hittade en Blixten McQueen- shake ´n go - bil som jag skulle köpa. Stod 99kr på hyllan men den gick in för 229kr. Så det tjafsade jag med personalen om rätt länge, men till slut kom de fram till att det var ett extrapris som börjar gälla imorgon och de kunde inte göra något åt priset idag. Gav upp och tänkte att det var väl inte meningen att han skulle ha en sån då!

Kom hem och var ut och åkte lite pulka ett tag, men sen blev Theo som vanligt bajsnödig, det slår aldrig fel, han blir alltid det när vi går ut och iväg nånstans. Så det var bara att knata hem till toaletten...
Åt lunch, lasange mums!, och sen åkte maken med Theo och storebror och kollade på hockey. Lucas sov och jag slog in julklapparna, 1,5 timmar tog det! Men nu är alla inslagna och det ska bara rimmas men det gör vi ju på uppesittarkvällen. Lite tråkigt är det med att vi alltid har så många julklappar, för ingen orkar höra rimmet och gissa utan man får liksom göra det för sig själv, tror inte ens vi läste alla förra året.

Theo har fortfarande (det är en vecka nu) sin trotsiga fas, när han liksom är så tjurig och verkligen säger emot oss. Till slut blir man arg och då blir han ledsen, riktigt jobbig period nu!
Lucas är glad och mår bara bra nu. Provar egen mat men han äter bara burkmat nu... försöker tänka att det är ju kanske bara ett halvår tills han kan äta mer av vår mat!
Han fick ju en ny gåstol som han inte välter ur (Vet inte om jag skrev det - köpte en ny på Tradera) och den fick lilla kusinen V prova igår och hon gillade den verkligen.


Kolla in Lucas nya min, värsta flinet!!

Kom på att jag har en sak kvar att slå in: Foton! Men hur brukar ni göra när ni ger bort foton? Ger ni bara fotot eller inramat? Jag vet ju inte rikigt vad alla vill ha för färg på ramarna och då känns det onödigt om de ändå vill byta sen... Samtidigt är det ju roligare att kunna sätta upp dem på en gång... Ja, hur gör ni?

Jo vi kom i alla fall iväg till återbruket med alla pappersinsamlingskassar och glasburkar. Skönt!

Imorgon - möte på jobbet, sen kommer Theos dagiskompis hit efter dagis! Träning på kvällen, eventuellt...

3-års kalas igen....

Idag började vi med att åka buss. Det var ju gratis idag och då passade vi på för Theo älskar att åka buss... Hans "låtsasmorfar" är också busschaufför så han åker gärna med honom. Vi åkte i alla fall ner på stan och träffade mormor och så åkte de en runda med bussen medans jag sprang in på några affärer och köpte sista julklapparna. Sen tog vi bussen hem igen, det roliga för honom var ju att han får sitta framåt och se när trafikljuset visar rött eller grönt. Sen fick han plinga när vi skulle gå av...



Hem och åt lunch som maken fixat och så kom alla släktingar för att fira honom. Han fick massor med presenter - igen och var så himla nöjd och glad. Tårtan jag gjorde i dag var med Nalle Puh, riktigt god om jag får säga det själv! Theo åt bara kladdkaka, det är hans favorit! Häftigaste presenten var en radiostyrd helikopter... kom direkt från Florida där lilla kusinen V har varit.

Theos alla presenter!



























Mycket roliga presenter blev det: Radiostyrd helikopter, cd-spelare, Blixten T-shirt, Lastbil, Blixten tavla, låtsasgrill, nattlampa från Ikea, Blixten handduk, filmer Mumin och Nalle Puh, böcker, m.m.

Imorgon - slå in julklappar och kolla en sista gång att allt är inköpt!


Snö och Lucia....

Theo går och sjunger "Sajta Lucia" hela tiden och jag bara skrattar!! Han är så söt, tyckte verkligen att det var roligt att lussa för oss idag. Vi hade en helt ok tid, kl 8, jämfört med många andra.... Ställde ändå klockan på 6.30 och fick stressa på lite ändå. Sov alltså ända tills dess.... skönt!
Han ville vara tomte och fick också gå med en liten lykta, jättestolt! Var så duktig och sjöng fint och satt sen tyst när de äldre barnen hade julspel. Efter det fick vi fika med skinksmörgås och pepparkakor!

Det har snöat precis hela dagen, jättemysigt! När maken kom hem gick han och Theo till pulkabacken och Theo åkte bob nerför hela den stora backen... Lite modigt tycker jag för backen är rätt stor!
Lucas har tyvärr haft lite feber idag med, strax över 38 grader. Han är ändå pigg och så men idag har han inte ätit så bra... Sover lite mer än vanligt också!

Fick nåt roligt på posten idag, ett brev från jobbet med önskan om god jul samt en "bonus" på 1000kr på decemberlönen. Det var riktigt kul, har aldrig hänt förut. Hoppas bara inte det blir nåt tok för att jag inte jobbat hela året eller så... Planerade direkt att köpa min hatthylla till hallen som jag kollat ut! Nu känns det helt ok!

Kollar lite halvt på Idol-finalen, hejar på Alice... Vem hejar ni på?

3 ÅR IDAG!

Idag fyllde min stora kille 3 år! Vilken härlig dag vi har haft!!! :)

Vi ställde klockan på 6.45 (tänk att vi sov fortfarande allihop) och gick upp och sjöng för Theo och han fick alla sina paket i sängen. Han vaknade, såg överlycklig ut och sa: -Åh vad jag har sovit gott i natt!!
Öppnade alla presenter och var jättenöjd och glad, bäst var nog påslakanet med Blixten och bil+tåg som man kan skruva isär och ihop igen.

Gick till dagis där han fick bjuda på sina "Sitting Bull" och det var uppskattat. Alla hade sjungit för honom och han fick ett fint grattiskort från fröknarna! Mormor hämtade honom och de kom hem och bytte om och lekte innan alla kompisarna kom. Snart droppade alla barn in, de var så duktiga och lämnade över presenterna och Theo tog emot och tackade...

Först sjöng vi för en stolt liten kille sen blåste han ut ljuset på tårtan. Så här blev tårtan till slut:




Alla barnen åt ganska snabbt och sen var det lekdags och vi vuxna fick fika! Avslutade med uppskattad fiskdamm :)
Här är lite av presenterna:


Lilla Lucas hade tyvärr fått lite feber och var ändå glad men så här rosig:


Sen fick Theo sin önskade korv med bröd ikväll, väldigt smidigt tyckte jag och efter fikat var vi ju inte jättehungriga så det blev perfekt kvällsmat. Hela kvällen lekte han sen med sin bil man skruvar isär och ihop, ett bra tips till julklapp!!

Skönt att det är över! Nu kommer släkten på lördag - en dag imellan att vila på....

Förberedelser...

Japp det kanske vänder lite, idag sov vi alla till 6.30 och det är jättebra tycker jag, helt perfekt!
Har bara varit hemma och pulat, sytt lite, kastat upp saker på vinden, pratat i telefon, lagat mat och lagt ihop tårtan inför imorgon. Det ska bli en gräddtårta med Blixten på :) Så klart!! Har slagit in alla presenter och blåst upp ballonger.

Idag fick Theo äta Nobelmiddag på dagis!! De hade fått nån räkröra till förrätt, oxfilé till varmrätt och glass till efterrätt. Riktigt gott hade han tyckt och fröknarna med! Efter det hade han somnat på vilan, det brukar han ju inte göra...
Han fick önska mat till imorgon kväll då ville han ha korv med bröd "sån vi äter på badhuset"!! Tack så lättlagat och bra!!

Hämtade Theo på dagis och sen gick vi hem och åt mellis och lekte på hans rum. Vi låg alla tre, med Lucas mellan oss, och läste i hans säng, jättemysigt! Men vad trött jag var på em, kunde ha slumrat till om det inte varit full fart på killarna. Brukar kännas så när man ska åka och träna... men jag var duktig och åkte i alla fall. Efteråt är det ju så skönt, och nu är vi 3 st som går tillsammans så man vill inte gärna svika de andra. Pratade om att satsa på tjejmilen nästa år, det vore jättekul om vi kunde genomföra det. Tyvärr är jag rädd för att springa själv i skogen, tycker det är riktigt obehagligt!

Kom hem och maken hade lagt Lucas, plockat undan i köket, satt på diskmaskinen, lekt med Theo och så var det bara läggningen av Theo kvar... och det tar jag sååå gärna! Han är riktigt superglad för att han fyller år imorgon, längtar i massor! Ville att alla ska komma på hans kalas imorgon, även Evi som är min farmor som bor på Åland! Men jag förklarade för honom att hon är så gammal och ser så dåligt så hon kan inte komma. Han har träffat henne en gång förra året och en gång nu i november var vi över dit... Så ville han också ha med kakor och tårta till dagis till ALLA barnen, men jag förklarade att man får bara ta med glass till alla, det var väl ok till slut!

Enda orosmolnet nu är att Lucas var lite varm när han somnade ikväll... får se hur han mår imorgon. Hoppas inte det blir något mer.

Nu - prata telefonen hela kvällen!! :)

Tisdag - Pinglandag

Idag fick vi i alla fall sovmorgon till 06, jippie!
Theo sov ända till telefonen ringde 7.30! Det var från polisen, vi anmälde att vi tagit hand om en duva i somras, och nu frågade de om anmälan var aktuell... Men den har vi lämnat till en duv"odlare" här Skälby så den kan de ta bort nu...

Skulle fått hit en kompis med barn på fm, men de var sjuka. Kändes faktiskt lite skönt då jag kunde fortsätta att baka och städa undan lite. Var och handlade till fisk-damms-påsarna också och även glassen som Theo ska bjuda på på dagis. Han älskar "Sitting Bull" den som har strössel på sig, så den ska han få med sig på torsdag.

Fick förresten istället hit en jobbarkompis som är jättefint höggravid på fika, så det var trevligt! Hoppas på att lilla bebisen väntar till efter nyår för de vill dom gärna!! Tydligen är de jättehårda på FK just nu med havandeskapspenning och även sjukskrivning så jag är nog glad att mina graviditeter är över!!

På eftermiddagen åkte vi till Pinglan (Öppen förskola) och fikade, lekte och var med på sångstund. Vi träffas där varje vecka, 3 mammor med barn och det är så mysigt. Just nu lite lagom med folk också.... Hem och lagade tortellini efter önskemål av tonåringen här i huset och Theo tyckte det var jättegott och ett roligt namn på maten. Skjutsade till hockeyträning men hämtning ställer svärmor upp på. Den är kl 23 och det är faktiskt rätt sent när man har småbarn som vaknar kl 5.... Tycker det är väldigt sent för han ska också upp till skolan imorgon, går upp 6.45 för att hinna med bussen till andra sidan stan. Har bestämt sig för val av gymnasie, det blir Västerås Fria med inriktning på räddningstjänst!

Ikväll har vi slagit in alla Theos födelsedagspresenter och imorgon blir det lite pulande till här hemma inför kalaset på torsdag! :)

Barnens faser!

Ikväll har jag bakat! Först en kladdkaka (sån med allt i en kastrull och så in i ugnen) med hjälp av Theo. Han fick slicka kastrullen sen och det var lääänge sen han var tyst länge, det  var nog gott, haha....
Sen när de somnat så hann jag med en till kladdkaka, chokladbollar och syltkakor. Tyvärr var jag lite kaxig med syltkakorna de blev så bra förra gången att jag bara slängde ihop nåt. Men nu var de så spröda så de går sönder jättelätt, men goda var de i alla fall!

Men det jag tänkte skriva om är barnens faser eller humör. Min älskade Theo har de senaste två dagarna varit så grinig och butter. Jag brukar ju bara säga - ja, ja det är en fas! eller -treårstrotsen! men då är det mer nåt utbrott här och där... Nu är han mer grinig hela tiden och pratar så himla argt! Han tittade på mej idag och sa: Jag vet mamma, inte den där tonen! Då kunde jag inte låta bli att skratta... Ett exempel är när han kommer och säger argt: -Äpple! Visst jag förstår att det betyder att han vill ha ett äpple, men kan man inte säga - Kan jag få ett äpple? När man försöker få honom att säga det så blir han tjurig. Eller så säger han om vilken leksak (eller sak som helst) som jag eller Lucas har - Jag hade den! Sånt gör mig så arg, och så börjar vi tjafsa... så tänker jag att man kanske inte ska tjafsa om småsaker hela tiden, han har det säkert lite jobbigt på nåt sätt men jag tycker inte man får uppföra sig hur som helst!

Lucas däremot är strålande glad hela tiden, helt underbar! Så just nu är han inne i en härlig fas, det är väl bara att njuta. Han är en liten kille som har så lätt till skratt, aldrig ledsen länge. Just nu äter han jättebra också, burkmat då, ska prova med egenlagad snart igen och se om det går i. Det enda jobbiga är att han nuförtiden (de senaste 5 dagarna) har vaknat 05 på morgonen, det är inte kul!! Försöker att få honom att somna om men det går inte. Tur har jag som har en make som ibland går upp och jag får sova till 07.... Jag tror ju på att om de sover bra på dagen så sover de också bra på natten. Idag blev det tokigt med sömnen efter babysimmet, som det oftast blir på måndagar. Han somnade 18.30 och har redan varit vaken 2 ggr, det räcker att ta upp honom i famnen 1-2 minuter så somnar han om, men det är lite jobbigt ändå speciellt ikväll när jag försökte baka också (maken är på innebandy)
Oftast vaknar han en gång mitt på natten och äter en flaska välling, hade tänkt att försöka sluta med det på inrådan av bvc. Men när jag tänker på det så känner jag bara att om han vill äta en gång på natten så kan han väl få göra det så länge han äter bra på dagen.....

Ja faser kommer de nog ha mer eller mindre hela uppväxten så det är väl bara att vänja sig! Nån mer med barn i jobbiga faser?

Nedräkning - 4 dagar kvar!

Idag har vi varit på 3-års kalas igen. Det var jättetrevligt och alla barnen fikade först duktigt och sen lekte de. Hoppas det går lika bra på Theos kalas på torsdag... har kallat in min mamma som lite hjälp ifall att Lucas kommer att vara vaken, då är det rätt bökigt att fixa allt och ta hand om honom och Theo. Känns bra, ska nu förbereda lite med bakning och sen fiskdammspåsar. Theo är så glad att nästa gång är det hans tur att fylla år, längtar till torsdagen! Jag med :)

Efter kalaset skulle vi åkt på glöggmys, men var tyvärr ganska trötta och så ringde svärmor och frågade om hon fick komma en stund, så vi åkte hem istället. Skulle velat åka men ibland är det krångligt när man försöker få till sömnen för lillen så att han orkar hela dagen. Som det är nu sover han oftast 9-12 och 14-15 eller 9-10 + 12-13 + 15-16...... Lite olika alltså 2 eller 3 gånger per dag, men är oftast bara vaken 2 timmar sen är han trött!!

Tänkte prova en efterlysning! Är det någon som har en gammal gåstol på vinden/i källaren som ni vill låna ut/ sälja?
Vi har ju en gammal men idag höll Lucas på att trilla ur den, den är för låg eller så är han för lång.... Det var så nära att han vickade ur med huvudet före och svärmors hjärta hoppade långt upp i halsen. Lovade henne att han inte skulle få sitta i den mer!!

Nu - läsa Vi föräldrar och sen hänga tvätt!

Theos dag igår....

...kommer här i bilder! De var till Bilia som hade nån invigning...


Fick lämna teckning till tomten!!


Fick måla på en Ford, och det gjorde han lääänge och gärna!!

"Jag hade jätteroligt hos mormor idag" var det första han sa när han kom hem!!

Idag ska vi på kalas, ska bli jättekul och Theo ser fram emot fiskdammen :)

Färdig!!

Hallen blev färdig idag, till och med listerna är uppe igen. Det var första gången för mej med sån tapet som man klistrar först på väggen och bara sätter på tapeten - Easy up? heter det kanske.... Det var helt ok, men lite ovant!
Lyckades också byta till en dimmer helt själv *stolt*



Ja ni ser lite, men det är svårt, hallen är liten och har fyra dörröppningar!

Theo hade jättekul hos mormor och de kom hit och åt mat på kvällen, jättetrevligt!

Nu sover barnen och vi ska kika på en film... Bye!

Passar på när snön är kvar...

Idag har vi varit till Theos en dagiskompis på fm, de lekte så fint och hade kul och vi blev tom bjudna på lunch, jättetrevligt! Var dock tvungna att gå hem sen för min pappa kom och kikade på min bil, blev inte direkt nån åtgärd, men hoppas på att det bara läcker lite kylarvätska för då får jag fylla på lite då och då...

Var ut en sväng på em och passade på att låta Theo prova skidor! Det tyckte han var superkul, men snacka om humör - när nåt går fel så kastar han stavarna och morrar!! Men han har tålamod på nåt sätt ändå och ger inte upp i första taget.
Samma sak gäller skridskor ( Vi har sparat vatten i poolen som ska kastas nästa år och får is där  när det är kallt) Kolla:



Han älskar att vara ute i snön!!

Ikväll har vi förberett hallen för tapetsering vilket innebar borttagning av bård, och det var inte kul! Satt rätt bra...
Men imorgon har vi fixat barnvakt till Theo så då ska vi kämpa på och hoppas det blir klart! Har bjudit min mamma med sambo på middag på kvällen när de kommer hem med honom, ska bli så trevligt så.... Vet inte vad jag ska bjuda på? Nåt lättlagat och gott.... Tips?

Nu - rödvin och popcorn i soffan! TREVLIG HELG!!

Lite glömsk...

...är jag och jag har inte mycket att skylla på!! Hade totalt missat att man skulle hämta ut babysimsfotona från i onsdags, vill ju ha dem. Och sen var jag skyldig en kompis pengar, och hade glömt det, sånt är alltid pinsamt, men det ordnade sig till slut ändå. Förut kunde man skylla på graviditeten men nu då?

Vaknade till snö, mysigt!! Var till en kompis och vi mös och fikade med bara våra små, det är skönt ibland. På hemvägen blinkade kylarvätskelampan så jag svängde in till en mack - och ringde pappa!! ;) Fick nämligen skäll förra gången då det var tvärtomt och jag körde hem ändå, kunde ha slutat illa... Men kollade tanken och det var 4-5 cm kvar och då fick jag tillåtelse att åka hem. Får se vad det kan vara, han skulle komma förbi i morgon och kika. Blev riktigt besviken dock att han meddelade att han troligtvis åker till Kanarieöarna om en vecka. Kul för honom men mindre kul att han missar Theos 3-års dag. Han nämde inte ens det, men jag vet att Theo kommer ju att bli besviken!

Hämtade på dagis, hem och åt mellis sen gick vi ut i snön igen. Måste ju passa på....
Theo hjälpte mej att skotta och så lekte han med stora bilar i snön. Är i alla fall supernöjd med hans begagnade Mikk-line overall (från Tradera!) Den är mjuk och smidig, håller honom torr och varm! Satte på honom reflexvästen så att han syntes i mörkret, för kl 16 när vi gick in då var det ju riktigt mörkt.

Lagade mat, potatis & pannbiff och brunsås som alla här hemma älskar,  och nu sover barnen och jag hamnar här...

Ska kolla lite Tradera om jag hittar nåt roligt!

Julhysteri!!

Nu börjar all stress och panik med julklappinköp och matinköp! Vet sjutton inte när man ska våga åka och handla mat sista dagarna innan jul, brukar åka typ dagen innan kl 8 på morgonen, men jag skulle inte bli förvånad om det var knökfullt på Ica Maxi även då!! Jag har i alla fall inte många klappar kvar, idag hittade jag till Theo: Cars bilbana och bil som man kan skruva ihop och isär själv. Som sagt har vi redan köpt massor men jag kunde inte låta bli!

Ska fundera lite mer till min mamma, antingen biljett till Diggiloo, PK på friskis & Svettis eller nåt scrapbooking-kit (hon gillar sånt) Hon och hennes sambo får i alla fall en sån digital fotoram tillsammans, de tar miljarder med kort!
Pappa är supersvår - han har börjat köpt massa kläder själv på senaste tiden så sånt känns lite onödigt - kanske nån upplevelse där också? En kastrull har han önskat sej men hur kul är det?
Svärmor och svägerska är klara - svärmor får en mobiltelefon och svägerskan en step-maskin (Obs hon har önskat sig det)

Annars har jag min syster kvar - skulle vilja hitta nåt roligt/smart från typ Designtorget/Lagerhaus...  nån som har nåt tips?

Men det är hemskt när man räknar hur mycket pengar det går åt bara... funderar på att komma överens till nästa år att satsa på bara en julklapp var runt 100-lappen. Är det några som gör så redan? Eller nåt annat smart?

Tror förresten vi har en liten fas hos Theo igen, han var rädd för monster i kväll när han skulle sova och pratar rätt mycket om monster.. Nån som känner igen det?

Nu - duscha och slå in lite julklappar!

Låsa upp mobil!??

Har lite funderingar på att låsa upp en mobiltelefon via sån kod eller nåt man köper på internet...

Är det någon som har positiva eller negativa erfarenheter av sånt? Nån sida att rekommendera??


Shopping!

Jo gårdagens middag var suveränt god och mycket mat var det! Massa små förrätter, gillmix och efterrätt och vi var 4 matglada tjejer, det var nästan så vartenda fat var barskrapat! Och mycket trevligt prat, inte bara barnprat.... Det ska vi snart göra om igen!

Idag mår jag riktigt bra. Kanske det beror på att hela familjen sov till kvart över sju! Underbart....
Bestämde mej hastigt och lustigt att åka ner på stan för att handla lite julklappar och det är snart klart nu. Hittade allt jag åkte ner för, kastade också med några riktigt fina trosor till mej! Behövs ju alltid bytas ut lite, eller hur?

Tyvärr blev det lite för mycket till Theo, finns ju så mycket nu när de fyllt tre år! Ringde min pappa och han hade inte köpt något så han ska få överta lite av det jag inhandlat!! Svårast är nog ändå min mamma, och henne vill jag ju verkigen ge nåt bra... Nån som har bra tips??

Nu - dags att hämta Theo på dagis!! BYE!

Träff med tjejkompisar!

Nyss hem kommen efter en trevlig kväll med tjejerna... Vi hade jätteroligt och åt så himla gott och mycket, mums!

Återkommer i morgon... har försökt hela dagen att lägga in bild på min WCskylt men det lyckas inte.. Nytt försök imorgon!

WC-skylt

Här kommer en bild på hur hallen blev, min egengjorda WC-skylt är jag riktigt nöjd med!

Så här blev hallen, egengjord WC skylt!



Natten var ingen höjdare, Lucas vaknade 12, 3 och var redo att gå upp kl 5. Inte så kul!
Men jag mår inte sämre idag, snarare likadant, lite ont i kroppen och huvudet. Fick sova när Lucas somnade för maken kunde lämna Theo på dagis! Lucas sover än så jag pysslar lite här hemma. Det regnar och är så tråkigt väder ju....

Inte så piggelin!

Inatt kände jag att det började värka i hela kroppen och förberedde mej på feber men det har jag sluppit idag. Däremot har jag varit trött och jättestel i mina axlar, ont i hela kroppen och frusen.... Får hoppas att det går över, vill inte bli sjuk, och jag blir väldigt sällan det (Ta i trä!)

Missade att åka till min mamma som jag lovat då är det illa. Jag tog mej bara iväg till babysimmet och det gick i alla fall bra. Lucas var superglad och liksom sprallig/busig, det var jättekul! Däremot är tiden inte så bra, han somnar efteråt och vaknar alltid´och är hungrig precis när jag ska hämta Theo. Men han är inte gnällig av sig så det går bra ändå!

Har uppfunnit min egen wc-skylt idag: Köpte såna bokstäver man sätter på barnens dörr (men utan nalle eller princesskrona :) ) och målade dem mörkbruna. De ligger och torkar nu och ska upp på dörren imorgon. Blir spännande att höra makens rekation sen, det är liksom han som är den kreativa här hemma! Planerar tapetuppsättning i helgen, hoppas på att Theo får vara hos mormor hela lördagen, då blir vi nog klara!

Imorgon ska vi ut och äta ett gäng på 4 tjejer. Det är precis lagom så man hinner prata ordentligt, för många blir så ytligt! Det är också därför jag inte får bli sjuk, vill inte missa det. Ska till Ceders Kolgrill och äta trerätters!

Nej nu ska jag gå och ta sista tårtbiten från gårdagens kalas, mums!

RSS 2.0